Samira Haddad

Korte Achtergrond

Mijn naam is Samira Haddad. Mijn expertise ligt in de toeristische en de educatieve sector.

Ik ben een dochter van een blonde Nederlandse moeder en een donkere Tunesische vader. Mijn liefde voor de Arabische wereld is mij bijgebracht door mijn moeder. Op 20-jarige leeftijd ben ik Arabische taal –  en letterkunde gaan studeren aan de Universiteit Utrecht. Ik heb veel gereisd, mede doordat mijn ouders een reisorganisatie runden, gespecialiseerd in reizen naar Tunesië en het Midden-Oosten. Ook heb ik met veel plezier gewoond en gewerkt in de toeristische sector in het Midden-Oosten en in het Golfgebied.

Tot voor kort was ik voorzitter van de Sectie Arabisch van de Vereniging van Leraren in Levende Talen ( VLLT), waarbij ik mij onder meer inzette om de positie van het schoolvak Arabisch binnen het Nederlandse voortgezet onderwijs te verbeteren, en het schoolvak Arabisch te promoten onder ouders en potentiële leerlingen.

Sinds 2004 werk ik in het middelbaar en hoger onderwijs voor dienstverlenende beroepen in toerisme, luchtvaart, hotellerie, events. Tegenwoordig doceer ik moderne vreemde talen & cultuur, NT2 en hou mij bezig met culturele diversiteit binnen het Nederlands onderwijs. Sinds vorig jaar ben ik geregistreerd supervisor in de dienstverlenende sector.  Ook begeleid ik met vrouwen- en themareizen naar Noord-Afrika en Jordanië.

beschikbaar voor

Presentaties, trainingen, advies

kennisgebieden

Tunesië, Marokko, Arabische taal, Cultuur, Toerisme, Zaken doen