Nicolien Zuijdgeest

Korte Achtergrond

‘Helderheid, context en frisse perspectieven’, dat is de toegevoegde waarde aan mijn werk. Ik vind het heerlijk met mensen te werken, hen te verbinden en in groepen gemene delers te vinden voor toekomstperspectieven. Ik ben op mijn best als ik verschillende vakgebieden combineer: Facilitator of change | Trainer en coach | Arabist.
Tien jaar werkte ik als journalist, en heb met veel plezier een aantal boeken geschreven. Dat werk voelde te solitair, en sindsdien richt ik me op mijn kracht: het werken met groepen en hun veranderingsprocessen. Zowel in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, alsook in Nederland in het onderwijs, samenleving en educatie. Ik gebruik participatieve methodes en interactieve technieken.

De afgelopen jaren begeleidde ik organisaties die vrouwelijke slachtoffers van geweld steunen in Libië bij de ontwikkeling van hun organisatie en teams. Mooi om in de praktijk met vrouwen aan vrede en veiligheid en internationaal recht te werken.

Meer over mijn werk vind je op mijn website www.nicolien.com.

Dit is wat anderen zeggen over mij: “Nicolien is betrokken en enthousiast. Ze creëert een veilig omgeving en haar gevoel voor humor biedt ruimte. Haar manier van werken is open, energiek en waarderend zonder de inhoud of de nuance uit het oog te verliezen.”

beschikbaar voor

Consultancy, Artikelen, Analyses, Lezingen, Media optredens, Training (bijvoorbeeld in Gender Sensitiviteit), Faciliteren van participatieve bijeenkomsten.

kennisgebieden

Organisatieontwikkeling en teamontwikkeling, ondernemerschap, gender, democratisering en mensenrechten, internationale betrekkingen en ontwikkelingssamenwerking, politiek en beleidsbeïnvloeding, media en communicatie, hoger en middelbaar onderwijs, integratie en samenleving, islam, diversiteit en (non) identiteit.

Noord-Afrika: Marokko, Westelijke Sahara, Algerije, Tunesië, Libië, Egypte.

Midden-Oosten: Golfstaten, Jordanië, Palestijnse Gebieden, Saoedi-Arabië en Oman.

  • 21
  • sep
  • 2017

Waarom kortzichtigheid ten aanzien van Libië de grootste bedreiging vormt voor Europa’s stabiliteit

Graffiti op een muur graffiti in Tripoli na de revolutie ©Nicolien Zuijdgeest Sinds de Europese Unie (EU) aan […]

  • 26
  • jan
  • 2016

“Revolutie is geen voetbalwedstrijd van negentig minuten”

De Egyptische schrijver Alaa al-Aswany, tevens tandarts: ”Ik geef om mensen, of ik nu over ze schrijf of […]