Gaydaa Alsael

Korte Achtergrond

Een brug slaan tussen twee culturen is wat ik doe.

Toen ik bijna vijftien jaar geleden vanuit Syrië naar Nederland emigreerde, moest ik zonder hulp integreren. En dit is mij goed gelukt. Ik heb op hoog niveau in het bedrijfsleven gewerkt, en  heb daarna als teamleider bij Vluchtelingenwerk vluchtelingen bijgestaan bij hun integratie. Als integratie- en participatie expert sla ik een brug tussen twee werelden. Dankzij mijn ervaring in het bedrijfsleven begrijp ik heel goed waarom werkgevers huiverig zijn om statushouders in dienst te nemen. En dankzij mijn Arabische achtergrond begrijp ik waarom Arabische statushouders zelfs in de beste trajecten niet geactiveerd worden. Ik spreek hun taal, letterlijk en figuurlijk. Als ervaringsdeskundige kan ik vervolgens overbrengen hoe je je in het Nederlandse bedrijfsleven en de maatschappij moet gedragen.

Ik heb psychologie gestudeerd en heb mezelf steeds bijgeschoold op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en empowerment. Daarom lukt het mij om de juiste methodes toe te passen om mensen te activeren. Integratie en participatie zijn maatwerk. Ik werk dan ook niet met kant-en-klare trajecten, maar bekijk samen met mijn opdrachtgevers wat het gewenste eindresultaat is en pas daar mijn methode op aan.

 

beschikbaar voor

Ik ben inzetbaar als consultant, mentor, trainer, (persoonlijk) begeleider en adviseur.

kennisgebieden

Integratie en participatie van nieuwkomers met een Arabische achtergrond, voorbereiding op de arbeidsmarkt, cultuurverschillen op de werkvloer, bereiken van specifieke groepen (bijvoorbeeld vrouwen).