Dick Spinder

Korte Achtergrond

Dick Spinder heeft ruim 25 jaar Midden-Oosten ervaring als leidinggevende  van grote complexe infrastructurele projecten en utiliteitsbouw aan de aannemerszijde, waaronder in Saoedi-Arabië, Qatar, Turkije, Kuwait de Verenigde Arabische Emiraten en de Gazastrook. Gedurende deze periode heeft hij aangetoond het spel te beheersen tussen verschillende culturen van samenwerkende bedrijven, (overheids-)organisaties en andere belanghebbenden in de realisatie van projecten. Dit betrof onder andere projecten met de componenten design, built, finance, operate, en maintain , waaronder de Riyad metro, militaire vliegvelden en bijbehorende faciliteiten, ziekenhuizen en andere gebouwen, tunnels en waterzuiveringsinstallaties.

Daarnaast heet Dick een genuanceerde kijk op politiek, religie, cultuur en gewoonten in het Midden-Oosten weten te ontwikkelen, in het bijzonder hoe deze regio zich verhoudt tot de westerse wereld, waarmee hij anderen stof tot nadenken geeft over heersende beeldvorming en soms hardnekkige veronderstellingen.

beschikbaar voor

Advieswerkzaamheden, presentaties, lezingen, handelsmissies, media-optredens.

kennisgebieden

Management van grote complexe projecten met componenten design, built, finance, operate en maintain , intercultureel management, praktische zaken bij het verkennen en starten van werkzaamheden in het Midden-Oosten.