17 december Pakhuis de Zwijger: Jemen – verbreek de stilte

Home Arabische Revoluties 17 december Pakhuis de Zwijger: Jemen – verbreek de stilte
17 december Pakhuis de Zwijger: Jemen – verbreek de stilte

In Jemen volstrekt zich de grootste humanitaire ramp van dit moment. Sterker, volgens de VN gaat het om de ergste hongersnood in 100 jaar, een die bovendien door mensen wordt veroorzaakt en in stand gehouden.

Op maandag 17 december om 20.00 uur organiseert Pakhuis de Zwijger in samenwerking met het Grote Midden Oosten Platform en Su-Shi Interfaith Dialogue een avond over Jemen. Hoe komt het dat we nu pas over Jemen spreken? In hoeverre laten we ons beïnvloeden door ons eigen sektarische denken in het wegcijferen of juist uitvergroten van menselijk leed? Welke rol speelt geopolitiek in het ontstaan van zo’n situatie? Welke positie moet Nederland innemen in dit geheel? En hoe dragen de (Nederlandse) media bij aan de beeldvorming in de publieke opinie?

Eén van de sprekers is Jamal Badr, volksgezondheidspecialist uit Jemen en aangesloten bij het Grote Midden Oosten Platform. Details over het programma en de overige sprekers en over aanmelding vindt u op de website van Pakhuis de Zwijger.

Op 23 november was het Grote Midden Oosten Platform mede-organisator van de bijeenkomst “Export Arms, Import Refugees”, waarin veel aandacht was voor wapenverkoop aan Saoedi Arabië en de voortdurende oorlog in Jemen. De livestream van die avond kunt u hier bekijken.

28 november 2018 / Arabische Revoluties, Economie, Jemen