Het Dakterras Special: #Youth

Home Arabische Revoluties Het Dakterras Special: #Youth
Het Dakterras Special: #Youth
Foto Thana Faroq, GMOP

Maak in deze nieuwe aflevering van onze podcast Het Dakterras kennis met Noha uit Egypte, Mousa uit Dubai, Khadija uit Libanon en Asma uit Libië. Zij vertellen hoe het is om jong te zijn in het Midden-Oosten. We spreken met hen over werk, intergenerationele conflicten, onderwijs en het belang van rolmodellen.

Deze jongeren waren onlangs in Nederland op uitnodiging van het Grote Midden Oosten Platform om mee te praten tijdens onze werkconferentie over jeugd, werk en participatie. De aanbevelingen uit deze conferentie zijn samengevat in een boekje: download het hier!

Deze special is in het Engels.

Waarom een podcastserie? Omdat er veel leuke podcasts in en over het (grote) Midden-Oosten worden gemaakt, maar niet in het Nederlands. En wij vinden het belangrijk dat er ook in het Nederlands een ruim aanbod van kennis en informatie beschikbaar is over deze regio. Bovendien wordt de moderne mens overspoeld met “leesvoer” en is luisteren vaak wel zo fijn. Daarom dus een podcastserie.

Titel van de serie is: Het Dakterras. Want dat is in het Midden-Oosten de plek  waar wordt gegeten, gedronken, gediscussieerd, gelachen, gedanst, gezongen en muziek gemaakt. Kortom, op het dakterras gebeurt het! Wij maken een serie podcasts over het grote Midden-Oosten waar ruimte is voor discussie en debat over kunst, cultuur, onderwijs, eten, literatuur, politiek en filosofie. Schuif aan op ons dakterras en luister mee!

De podcasts worden gemaakt door Vanessa Lambrecht en Mark Snijder, beiden van het Grote Midden Oosten Platform. De standpunten en visies die in de podcasts naar voren worden gebracht, zijn niet noodzakelijkerwijs die van het Grote Midden Oosten Platform.