Advies van 40 deskundigen – Zo help je jeugd in Midden-Oosten

Home Arabische Revoluties Advies van 40 deskundigen – Zo help je jeugd in Midden-Oosten
Advies van 40 deskundigen – Zo help je jeugd in Midden-Oosten

Op uitnodiging van het Grote Midden-Oosten Platform kwamen onlangs ruim veertig vertegenwoordigers van Nederlandse ngo’s, universiteiten, financiële instellingen, bedrijven en overheidsorganisaties samen in Den Haag. Zij spraken over de kansen en uitdagingen voor de vele jongeren in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Want de regio kent een bijzondere demografische opbouw: bijna 60 procent van de bevolking is jonger dan 30 jaar.

Hoe kunnen we vanuit Nederland deze jonge generatie ondersteunen? Een overzicht van de aanbevelingen aan de Nederlandse regering vindt u in deze pdf: Youth Employment & Participation in the Middle East.