Thuis zijn in de wereld, gesprek met schrijver Hassan Blasim

Home Geen categorie Thuis zijn in de wereld, gesprek met schrijver Hassan Blasim
Thuis zijn in de wereld, gesprek met schrijver Hassan Blasim
Door Sylva van Rosse

@Katja Bohm

Verhalen over vluchtelingen vullen de kranten op standaardwijze: zorgelijke aantallen, falend Europees beleid, nieuwe hekken en regelgeving. Er is polarisatie tussen degenen die bang zijn voor ‘islamisering’ van onze maatschappij en tussen degenen die mensen in nood willen helpen. Het gaat daarbij vaak over vluchtelingen als uniforme groep in plaats van over individuen met elk hun eigen verhaal. Wat vooral ontbreekt is de stem van vluchtelingen zelf.

Wat doet vluchten eigenlijk met een mens?

Daarover gaat schrijver en journalist Hans Maarten van de Brink in gesprek met de Iraaks-Finse schrijver en filmmaker Hassan Blasim. Tijdens een publieksbijeenkomst zullen zij praten over worteling in het leven en de wereld, over je thuis voelen, en over de rol die kunst daarbij kan spelen.

Hassan Blasim is filmmaker, schrijver en vluchteling. Zijn boeken zijn vertaald in twintig talen. The Guardian omschreef hem als ‘wellicht de beste levende schrijver van Arabische fictie’.

Plaats: Pakhuis de Zwijger Amsterdam

Tijd: donderdag 12 mei 19.30

Informatie en aanmelding: zie op de website van Pakhuis de Zwijger

Dit programma wordt georganiseerd in samenwerking met het Fins Cultureel Instituut. De avond maakt deel uit van een serie programma’s die het Grote Midden Oosten Platform organiseert rond actuele thema’s in het Midden-Oosten. Op 6 april organiseerden wij ‘Alternative Roads to Peace’ over Syrië, en op 22 juni organiseren wij ‘Voices for Peace in the Middle East’ over de rol die de burgermaatschappij speelt in de tegenstellingen tussen soennieten en sjiieten.

23 april 2016 / Geen categorie