WARME GROET AAN EEN VLUCHTELING

Home Mens en Maatschappij WARME GROET AAN EEN VLUCHTELING
Door Sylva van Rosse

Vele duizenden Syriërs en Irakezen hebben hun huis en land verlaten. Ze zijn gevlucht voor oorlog en geweld. Wij willen vluchtelingen een hart onder de riem steken. We hebben een partner gezocht in Amman, Jordanië: het Collateral Repair Project (CRP)*. Deze kleine vrijwilligersorganisatie geeft noodhulp aan vluchtelingen die wonen in de wijk Hashemi Shemali in Amman. CRP heeft samen met vluchtelingen een buurtcentrum ingericht waar hun kinderen kunnen spelen en waar zij sociale en educatieve programma’s organiseren. Zodat vluchtelingen zich weer mens voelen.

Wil jij laten weten dat je deze vluchtelingen niet vergeten bent? Stuur een wenskaart naar een vluchtelingengezin in Amman. Voor elke kaart vragen we een donatie van € 10. De kaarten worden gedrukt en persoonlijk bezorgd bij de families in Hashemi Shemali. Je donatie zal worden gebruikt voor het kopen van jassen, kachels en voedselbonnen voor degenen die het het hardst nodig hebben.

Ons doel is 1000 kaarten te verkopen zodat we vele families kunnen helpen de winter door te komen.

Doe je mee?

Meedoen kan op twee manieren:

  1. Ga naar https://www.indiegogo.com/projects/warme-groet-aan-een-vluchteling. Daar kun je zelf kiezen welke kaart je wilt sturen en vind je nog veel meer informatie over deze campagne. Je betaalt daar met je creditcard.
  2. Maak je bijdrage over op NL57 TRIO 0197 8766 84 ten name van The Space Between Us – het Grote Midden Oosten Platform, onder vermelding van ‘GROET AAN VLUCHTELING’.

Warme groet aan een vluchteling is een initiatief van Annemarie Uhlenbeck, Saskia Brand en Sylva van Rosse. Wij komen om werk en privé redenen al vele jaren in het Midden-Oosten.

Begin 2015 zullen we verslag doen van de opbrengst en besteding van de ingezamelde fondsen op www.hetgrotemiddenoostenplatform.nl.

*Voor meer informatie over Collateral Repair Project zie www.facebook.com/CRProject en www.collateralrepairproject.org

 

18 november 2014 / Mens en Maatschappij, Midden-Oosten